چۆنیەتى ئامادەکردنى ئۆملێتى پەتاتە

ئۆ ملێتی په تاته



که ره سته کان:

-٢ مڵاکی گه وره زبده
-١/٢ پیازی زه رد
-١/٢ بیبه ری سور
- ٢ کوپ سپێناخ
-١و١/٢ بڕاون ( په تاته ی وردکرای کوڵای به ستو
-١/٢ كوپ په نیری شیده ری پارچه کراو
- خوێ و بیبه ری ره ش به پێی پێویست
- قشته (بۆ جوانکاری )
- پیازی سه وز (بۆ جوانکاری)

ئاماده کردن:

سه ره تا پیاز و بیبه ری سوره که وورد ده کرێت وپا شان له ناو مقڵییه ک ١ مڵاک زبده ده توێنرێته وه و پیازه که ی و به سه ر ده کرێت وکه مێک سور ده کرێته وه تاکو ره نگه که ی زه رد ده بێ و بیبه ره که ی به سه ر ده کرێت و سور ده کرێته وه و خوێ و بیبه ری ڕه شی به پێی ئا ره زوو پێداده کرێت وپاشان سپێناخه که ی به سه ر ده کرێت و بۆ ماوه ی چه ند خوله کێک سور ده کرێته وه وله ناو قاپێک ده کرێت. پاشان مقڵییه که دووباره ١ مڵاک زبده ده توێنرێته وه و بڕاونه که سور ده کرێته وه و خوێ و بیبه ری ڕه شی به پێی ئا ره زوو پێداده کرێت و پاشان په نیری شیده ره که ی به سه ر ده کرێت تاکو ده توێته وه و تێکه ڵه ی پیاز و بیبه ر و سپێناخه که ی به سه ر ده کرێت و پاشان ده خرێته ناو قاپێک و قشته وپیازی سه وزی پێداده کرێت بۆ بۆ جوانکاری و پێشکه شده کرێت .

***************
اومليت بطاطا

المواد :

ملعقتين زبدة كبيرة
نصف بصلة صفراء
نصف فلفة حمراء
كوبين سبانخ
بطاطة مفروفة مسلوقة مجمدة (براون) واحدة ونصف
نصف كوب جبن شيدر مقطعة
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة
قشطة (للتزيين)
بصل اخضر (للتزيين)

الاعداد :

يفرم البصل والفلفل الاحمر ثم تتم اذابة ملعقة زبدة بداخل المقلاة ويقلى فيه البصل وبعد ان يتغير لونه للاصفر، يضاف اليه الفلفل ويتم قليهما سوية ويضاف اليها الملح والفلفل الاسود حسب الرغبة ثم يضاف اليها السبانغ ويتم تقليبها في النار لمدة دقائق وتسكب في طبق.
تضاف الملعقة الثانية من الزبدة للمقلاة ويقلى فيها البراون (البطاطا) ثم يقلى معها الفلف الاسود حسب الرغبة وتخلط معها جبنة الشيدر الى ان تذوب وتضاف الى خلطة البصل والفلفل والسبانغ وتوضع في طبق وتزين بالقشطة والبصل الاخضر.

by هيمن داماو via یانەی کوردکلیك
شكرا لك ولمرورك